Hírlevél
Hírlevelünkben rendszeres tájékoztatást kaphat a víztisztítás, vízlágyítás technológiájáról, eljárásokról, újításokról, illetőleg ezen téma és a vízszennyezés hazai és nemzetközi eseményeiről, híreiről.
Regisztrálok

Kapcsolat:
Telefon: 06-20/919-1899
 
E-mail:.tiszkft@tiszkft.hu


Víztisztító készülék / készülékek

Víztisztító berendezés / berendezések > Víztisztító készülékek

A tiszta víz

A tiszta víz élettani szerepe

Vezetékes „tiszta” vizünket a szolgáltatók "csak" mechanikusan szűrik és klórozzák. Minden egyebet benne hagynak, a vegyi anyagokkal nem törődnek, a baktériumokra, vírusokra koncentrálnak, elavult módszerrel (klórral) fertőtlenítik.
A klór a II. világháborúban ideggáz volt. Minden más vegyi anyag (pl.: wc fertőtlenítő, mosószer), gyógyszermaradványok, (antibiotikumok, hormonok, fogamzásgátlók), nehézfémek, több ezer szennyeződés nem kerül eltávolításra "agyonkezelt" csapvizünkből! Mire a Duna vize Budapestre ér, körülbelül 10-szer felhasználták már.

Ezután már érthető az aggodalmunk: mivel tiszta víz élettani szerepe rendkívül összetett az ember szervezetében:
A tiszta víz biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását, befolyásolja a vér összetételét, hőszabályzó funkciójával biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét.

A tiszta víz szervezetünk legfontosabb építőköve. Az emberi test legnagyobb része víz. Ugyanakkor az életkor előre haladtával testünk víztartalma csökken. Napi 1,4 liter tiszta víz folyik át agyunkon és 2 liter víz mossa át vesénket. Az emberi szervezet azonban igen takarékosan bánik vízkészletével, átlagosan naponta 2,4 litert választ ki, amit táplálék és folyadékfelvétel útján pótolnunk kell. Gyakorlatilag az összes létfunkciónknak, szervezetünk működésének alapja a tiszta víz. Ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és emésztés folyamán. A tiszta víz bejárja az egész szervezetünket. Az emésztőrendszerből a víz is felszívódik, majd bekerül a véráramba, melynek 60% víz.

A víz mint hordozó, oldott anyag formájában szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, és a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat. A vese kiválasztása során a tiszta víz, az anyagcseretermékeket felveszi, méregtelenítve ezzel a szervezetet.
Ha a szervezet vészjelzéseit általában nem vesszük komolyan, s csak akkor gondolunk az egészségre, amikor már orvosi beavatkozás nélkül nem vagyunk képesek azt helyreállítani. Valójában nem gondoljuk végig, hogy, mint autónknak, testünknek is szüksége van megfelelő "kenésre", vagyis a tiszta vízre!

 Víztisztító készülékek - Aktívszén tömbszűrő /membrán-aktívszén-Kombináció

Az aktívszén tömbszűrést noha gyakran az asztali szűrőkkel, kannás szűrőkkel és az  aktívszén granulátumos szűrőkkel hasonlítják össze, alapvetően különbözik azonban ezektől a szűrőrendszerektől. Összehasonlítva az asztali és a kannás szűrőkkel a tömbszűrőknek teljesen más a feladata – nevezetesen a káros anyagok eltávolítása. És összehasonlítva a granulátumos szűrővel a teljesítmény spektrum jelentősen megnőtt és az ismert negatív kísérő jelenségeket teljességgel kiküszöbölték. A tömbös szűréshez a hálózati nyomásra van szükség.>>

 Víztisztító készülékek - A fordított ozmózissal működő készülék

A fordított ozmózist alapvetően az Egyesült Államokban fejlesztették ki a tengervíz sótalanítására. Tisztán mechanikai alapon eltávolítja majdnem az összes oldott és oldatlan anyagot a vízből. Ehhez tartoznak a nehézfémek, klór és klór bomlástermékek, szerves anyagok, gyógyszermaradványok, baktériumok és a vízben oldott ásványok. Nagy nitrátterhelés estén a fordított ozmózis a desztilláció mellett a legbiztosabb tisztítási eljárás.>>

Lépjen velünk kapcsolatba:
Név: * !
E-mailcím: * !
Telefonszám:
Téma:
Üzenet: * !
Ellenőrzőkód: *
Ide írja be a kódot: ! Víztisztítás, vízlágyítás, vastalanítás, szűrők,cégtáblák forgalmazása, gyártása

Víztisztító berendezés / be
 Hírek, cikkek

Az ásványvizek elnevezésére, jelölésére szigorú szabályok vonatkoznak
2007.04.02 11:18:53

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint a megvizsgált 54-ből 25 terméken rossz a jelölés.

Nestlé: Forrás vagy kút
2007.04.02 11:16:21

Nestlé Aquarel "Cédrus" - természetes forrásvíz vagy mesterséges kútvíz

Vizeink tisztasága
2013.05.15 08:22:29

Óriási iparvidékek vízgyűjtő területe országunk, vizeink 94 százaléka külföldről érkezik szennyezetten vagy részben szennyezetten, és nálunk folytatódik a vizek terhelése.

Vízbázisvédelem
2007.04.02 11:08:41

Interjú - Az esztergomi, majd a miskolci ivóvízbázis sérülése óta újra a vízbázisvédelemé a szó. Mit jelent általánosan és szakmailag a vízbázisvédelem?

Vegyszerrel szennyezett az ivóvíz
2010.11.07 12:57:47

Nagy figyelem kísérte az ivóvíz baktériumölő szerekkel való szennyezettségét, ám a tudósok most egy másik problémára összpontosítanak.
készítette: JHPMultimedia